» Izraelitët kurojnë kancerin e prostatës, tani synojnë atë në veshka dhe mëlçi

Izraelitët kurojnë kancerin e prostatës, tani synojnë atë në veshka dhe mëlçi

Startupi izraelit që “ngrin” kancerin tani synon veshkat, eshtrat, mëlçinë dhe prostatën. Trajtimet e kancerit janë shpesh procese të njohura dhe të gjata, të cilat ndonjëherë kërkojnë një kombinim të kirurgjisë, rrezatimit dhe kimioterapisë. Këto trajtime mund të zgjasin për muaj ose më shumë dhe të çojnë në një seri efektesh anësore shkatërruese.

Që nga viti 2006, IceCure Medical nga Cesarea ka avancuar konceptin e “cryoablation”, një proces që përdor të ftohtin ekstrem për të ngrirë dhe shkatërruar indet e sëmura.

Ja se si funksionon: pas administrimit anestezi lokale, një pompë mjekësore me azot të lëngët në -170C nëpërmjet një gjilpërë udhëhiqet nga skanimi me ultratinguj për të ngrirë tumorin pa ndikuar indet përreth.

E gjithë procedura zgjat rreth 15 minuta, mund të kryhet në zyrën e mjekut dhe është praktikisht pa dhimbje dhe minimumi invazive për të mos ndikuar në jetën e përditshme të pacientit.

Përveç trajtimit qelizat e tumorit të drejtpërdrejtë, “cryoablation” gjithashtu stimulon qelizat për të sulmuar zonën e ngrirë, ‘mësim’ sistemin imunitar të njohë qelizat e kancerit, pohoi kompania IceCure Medical.

360grade.al

farma
Presioni i ambasadorëve, apo “topi te Luli Basha”…

Të tjera