» Sekreti për të patur kocka të forta?! Ju nevojitet vetëm majdanoz

Sekreti për të patur kocka të forta?! Ju nevojitet vetëm majdanoz

Për të patur kocka të forta dhe të shëndetshme është e rëndësishme që trupi ynë të marrë sa më shumë minerale dhe vitamina.

Një nga erëzat shumë e pasur me vitaminën K është majdanozi, e cila është shumë e rëndësishme për kockat.

Vitamina K ndihmon në ndërtimin e fortësisë së kockave. Gjithashtu vitamina K aktivizon disa proteina që rrisin dendësinë minerale në kocka.

Sipas studiuesve ushqimet që përmbajnë sasi të lartë të vitaminës K arrijnë të zvogëlojnë rrezikun e thyerjes së tyre.

Për këtë arsye majdanozi është i këshillueshëm të jetë në dietën tonë për të patur kocka sa më të forta.


360grade.al


Urrejtje dhe plaçkitje apo përndryshe historia jonë…

Të tjera