» 360 Gradë/ Gjeneral Jaupi: Urdhërin për përdorimin e gazit e jep Policia e Shtetit

360 Gradë/ Gjeneral Jaupi: Urdhërin për përdorimin e gazit e jep Policia e Shtetit

Gjeneral Astrit Jaupi u shpreh se urdhërin për përdorimin e gazit në protestë e jep Policia e Shtetit.

Këto deklarata Jaupi i bëri në studion e emisionit “360 Gradë” në RTV Ora.

Pjesë nga biseda: 

Jaupi: Ka një grup mjekësor që merret, bën paketa. Nuk mund të hedhësh gaz se ashtu them unë. Ka paketa. 

Zheji: Grupi mjekësor është mbledhur dhe kanë përcaktuar dendësinë? Si bëhet ajo? Havari tha se varet sa njerëz janë. 

Jaupi: I ka bërë kimisti dhe mjeku të gjitha bashkë. Ai grup bën paketën. Sa hedh un është është punë tjetër. Urhdërin për t’u hedhur gaz e jep drektoria e policisë. Ka organe. Jo ministri, drejotir i përgjithshëm. 

Zheji: Urdhëri me shkrim apo me gojë? 

Jaupi: Nuke jep ministri Urdhrin. 

Zheji: Nëse unë si gazetar kërkoj urdhërin, mund të shkoj ta marr. 

Goxhaj: Jo sepse janë konfidencial.


360grade.al


Videoeditoriali i Zhejit/ 30 Qershor? “Të gjitha pushtetet sovjetëve…”

Të tjera