» Thuaj ” lamtumirë”  obezitetit”,  tek Hygeia

Thuaj ” lamtumirë”  obezitetit”,  tek Hygeia

Një prej problematikave që prek çdo moshë është obeziteti. Sipas specialistëve konsumi ushqimeve të pasura kalorike dhe me sheqer sjell dëmtimin e enzimevave përthithëse në trup duke shkaktuar shtim në madh peshë. Një ndër zgjidhjet është dhe ndërhyrja kirurgjikale e by -pasit gastrit. Doktor Celebadi pranë Hygeia , pas një operacioni të suksesshëm rrëfen, kujdesin që duhet ndërmarrë përpara se të bëhet ndërhyrja dhe çfarë duhet të dihet për ndërhyrjen.

“Operacioni ishte mbi një rast obezimteti. Pacienta erdhi me një index të masës trupore 45. Ajo kishte provuar disa mënyra për të ulur peshë. Pacientes ju qarëtsuan avantazhet dhe dizavantazhet e këtij operacioni dhe ajo vendosi ta kryente ndërhyrjen. Operacioi kryhet për indexin trupor mbi 40. Përgatitja përpara operacionit është e rëndësishme, duhet informim për disa pjesë të rëndësishme si, endkrinologjike, gastrointestinal…etj. Nëse nuk kryhen të gjitha konsultat, mund të ketë komplikime të ooperacionit, prandaj duhen kryer me kujdes të gjitha analizat”, tha Doktori

 


360grade.al


Videoeditoriali i Zhejit: “Rama, grusht Shteti?!”

Të tjera