» Sondat kineze e fotografojnë njëra-tjetrën në sipërfaqen e Hënës

Sondat kineze e fotografojnë njëra-tjetrën në sipërfaqen e Hënës

Dy pajisje kineze të hapësirës kanë shkrepur fotografi të njëra-tjetrës. Agjencia kineze e hapësirës thotë se ato janë në gjendje të mirë teknike pas lëshimit në pjesën e skajshme të Hënës më 3 janar.

Agjencia ka publikuar edhe fotografi dhe video tjera, në të cilat shihet sipërfaqja e Hënës. Qëllimi i lëshimit të tyre në këtë pjesë të sipërfaqes është analizimi i gjeologjisë së Hënës. Sonda ishte vënë në gjendje qetësie pas lëshimit në Hënë për shkak të temperaturës së lartë që shkonte deri në 200 gradë.

Misioni “Chang’e 4” është i pari që ka arritur të lëshojë sonda në këtë pjesë të Hënës, e cila nuk mund të shihet nga Toka. Fotografitë e publikuara më herët kanë pasur ndryshime të ngjyrave të vërteta që e bënin sipërfaqen e Hënës të duket e kuqe. Sidoqoftë, ngjyrat e fotografive të reja janë rregulluar nga shkencëtarët kinezë.

Sonda ishte nisur nga Kina më 7 dhjetor të vitit të kaluar, ndërsa është lëshuar në sipërfaqen e Hënës më 3 janar. Është raportuar se sonda do të qëndrojë në gjendje pasive nga 12 janari për shkak të kohës së errësimit, kur temperaturat zbresin deri në -180 gradë Celsius, shkruan “BBC”

360grade.al

farma
E njëjta dorë kundër Kosovës dhe Shqipërisë…mektrin


mektrin

farma

Tirana Bank


e-albania


e-albania

Të tjera