“Le Figaro” 1928/ “Franca njeh Zogun si Mbret të Shqipërisë”

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 8 Dhjetor 2018

 “Le Figaro” ka botuar, të shtunën e 22 shtatorit 1928, në faqen n°3, një shkrim në lidhje njohjen e Mbretit Zog nga Republika franceze, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 Tiranë, 21 shtator.

 Zyra e shtypit shqiptar publikon informacionet në vijim :

 I ngarkuari me punë i Francës, me një letër të datës së sotme, ka njoftuar Ministrin e Punëve të Jashtme se Qeveria e Republikës franceze sapo e ka njohur Madhërinë e tij Zogun I si mbretin e shqiptarëve.

 * Çdo gazetë online apo print, çdo portal që merr këtë shkrim duhet të citojë autorin në fillim të shkrimit (Nga Aurenc Bebja, Francë) dhe burimin e informacionit në fund (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), si dhe të vendosë linkun e burimit : https://www.darsiani.com/la-gazette/le-figaro-1928-republika-franceze-njeh-ahmet-zogun-si-mbret-te-shqiptareve/. Në rast të kundërt mos e publiko këtë shkrim.

360grade.al

SPAKU, kjo “Parti” e Re, përtej të Majtës dhe të Djathtës…

Të tjera