» “Le Journal” 1914/ Bisedat e gjata dhe sekrete mes Ismail bej Qemalit dhe Princ Vidint

“Le Journal” 1914/ Bisedat e gjata dhe sekrete mes Ismail bej Qemalit dhe Princ Vidint

“Le Journal” ka botuar, të mërkurën e 4 shkurtit 1914, në faqen n°4, një shkrim mbi takimet e Ismail bej Qemalit me Princ Vidin në Potsdam.

Situata në Shqipëri

Ismail Qemali tek Princ Vidi.

Berlin, 3 shkurt.

 

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

— Ish-guvernatori (udhëheqësi) i Shqipërisë, Ismail Qemal beu, ka qenë, për disa ditë, në Berlin, ku ka qëndruar në një hotel në Potsdam.

 

Ai është shoqëruar nga Eqrem bej Vlora, një shqiptar i shquar.

 

Çdo ditë, të dy kanë zhvilluar biseda të gjata me Princ Vidin në Potsdam.

 

 

 (Nga Aurenc Bebja, Francë)  (Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania), https://www.darsiani.com/la-gazette/bisedat-e-gjata-dhe-sekrete-te-ismail-bej-qemalit-me-princ-vidin-ne-potsdam-shkurt-1914/

 

360grade.al

farma
Ulërima e Xhunglës shqiptare, kafshime dhe kurthe dhe…

Të tjera