» Meta : “Kcimet e Tropojës” nevojitet të promovohen nga institucionet tona

Meta : “Kcimet e Tropojës” nevojitet të promovohen nga institucionet tona

Presidenti Ilir Meta eshte pritur me kenge dhe valle ne viziten e fundit, ne rrethin e Tropojes. Meta shprehet i kënaqur për viziten e tij, ku nder te tjera shpreh vlersimin e larte për Vallen e Tropojës si pjes e rendesishme e kulturës Kombëtatre.  Kcimet e Tropojës” nevojitet të promovohen nga institucionet tona, nga ato lokale e deri në shtetërore, për të synuar që të bëhen pjesë e trashëgimisë kulturore botërore., tha nder te tjera  Presidenti.

Nga Ilir Meta

Ardhja në Tropojë është përherë një kënaqësi dhe emocion i veçantë. Sidomos kur marr pjesë në një aktivitet të spikatur kulturor kushtuar “Kcimeve të Tropojës në UNESCO”. Shumë nga thesaret e trashëgimisë kulturore e artistike të kombit tonë, sidomos “Kcimet e Tropojës” nevojitet të promovohen nga institucionet tona, nga ato lokale e deri në shtetërore, për të synuar që të bëhen pjesë e trashëgimisë kulturore botërore.
Arritjen që kemi realizuar me Iso-polifoninë e Jugut në UNESCO ta pasojmë edhe me zhanre të trashëgimisë folklorike të trevës së Tropojës.??Fotografia e Ilir Meta

 


360grade.al


“Masa kritike” Basha+Kryemadhi, Rama në prag të vetmisë së thellë

Të tjera