» “Djalli prej zjarri”: Një tornado flakësh prek qiellin, video e rrallë e zjarrfikëseve

“Djalli prej zjarri”: Një tornado flakësh prek qiellin, video e rrallë e zjarrfikëseve

Zjarrfikësit e Leicestershire filmuan një tornado zjarri. Zjarrfikësit anglezë ishin në Sëadlincote, në Anglinë qendrore, për të shuar zjarrin e materialeve plastike, kur ata e gjetën veten para asaj që quhet ‘djalli  i zjarrit’ ose ‘vorbull zjarri’.

Shumica e tornadove të zjarrit zgjasin vetëm disa sekonda, kështu që imazhet që dokumentojnë ekzistencën e tyre janë kaq të rralla. Ndërsa ajri i nxehtë ngrihet dhe ftohet, forca e ‘djallit të zjarrit’ zvogëlohet. Sidoqoftë, këto fenomene mund të jenë jashtëzakonisht të rrezikshme, pasi ato mund të arrijnë dhe tejkalojnë temperaturën prej 1000 gradë Celsius. Rreziku i tyre është gjithashtu nga shpejtësia me të cilën kolona e zjarrit mund të lëvizë duke shkatërruar pengesat në rrugën e saj./perktheu 360grade.al


360grade.al


Videoeditoriali i Zhejit/Ja përse do ta kërkojmë Ramën, kur të mos jetë…

Të tjera