» Demaliaj: Botën e re do ta ndërtojmë! Për lartëmadhërinë e tij KR…

Demaliaj: Botën e re do ta ndërtojmë! Për lartëmadhërinë e tij KR…

Nga Ilir Demaliaj

“Botën e re do ta ndërtojmë!”

Për lartëmadhërinë e tij KR, për kryetarin e Bashkisë, për deputetet që votuan prishjen e Teatrit Kombëtar si nje godinë e vjetër e rrënuar, ashtu siç po lenë të rrënohet edhe Hotel Dajti, që ti venë rruspën ashtu si ja vunë Stadiumit Kombëtar, Kinema 17 Nëndorit, Kinema Republikës, Kinema Ali Demit, ashtu si ja vunë Sheshit Skendërbe, Vilave të Bllokut, e shumë objekteve të historise dhe trashëgimise së kryeqytetit për të ngritur kullat e krimit dhe injorancës si urrejtje karshi qytetarisë dhe armonise dhe tolerancës së këtij qyteti te okupuar tashmë nga vandalët dhe injornca shtetrore për tē “ndërtuar botën e re…”

Këto po mendoja sot tek kaloja prane teatrit më të vjetër të Boston-it “Emerson Colonial Theater”. I ndertuar në 1900-ën, pra; 40 vjet më I vjetër se Teatri Kombëtar, ruhet me fanatizëm e çdo gje kurohet më kujdes për ti mbetur besnik origjinalit. Është mbyllur në 1960 dhe 1995 për tu kuruar dhe mbajtur çdo gje në “vjetërsirën” e kohës.

“Botën e re do ta ndërtojmë!”Për lartëmadhërinë e tij KR, për kryetarin e Bashkisë, për deputetet që votuan prishjen…

Geplaatst door Ilir Demalia op Zondag 8 juli 2018360grade.al


Vdekja, ky udhëtim pa kthim…

Të tjera